Een gezellige boel voor het goede doel!


Wist u dat?

- In 2017 5,1 procent van de ouderparen met uitsluitend minderjarige kinderen minstens een jaar onder de lage-inkomensgrens leefde. 

- Onder eenoudergezinnen met minderjarige kinderen dat percentage aanzienlijk hoger is, namelijk bijna 22 procent.

- Ook in de IJmond dit helaas niet anders is.De kinderen in deze gezinnen dromen van een weekendje weg, maar met de financiële uitdagingen die hun ouders om uiteenlopende redenen hebben is dit helaas niet voor hen weggelegd. Wat zouden deze kinderen graag er even tussen uitgaan, zich onderdompelen in een wereld vol vreugde en sprookjes en een keertje reizen naar een ander land. Even gewoon kind zijn zonder dat ze geconfronteerd worden met de uitdagingen, waar het gezin elke dag weer mee te maken heeft.

Met z’n allen naar Euro Disney

Een dolle boel voor het goede doel, dat is de insteek van dit event. Met de opbrengst van deze avond zullen wij een aantal van deze gezinnen de kans bieden om dit weekendje weg daadwerkelijk mee te maken. Samen met instanties uit het overkoepelende sociale domein in de IJmond hebben we zicht op de gezinnen waarvoor dit weekend weg een droom zou zijn. Wij gaan er voor zorgen dat deze gezinnen de vakanties van hun leven hebben, zullen afreizen naar Frankrijk, waar ouders en kinderen volop kunnen genieten in Euro Disney. Een sprookje dat wij gaan laten uitkomen en waar u middels het bezoeken van dit event uw steentje aan bijdraagt. U geniet een avond van de beste Nederlandse zangers en zij genieten in Euro Disney. Een ervaring die deze gezinnen hun hele leven zullen koesteren.

Goede Doelen Fonds JCI IJmond

Alle events die JCI IJmond de afgelopen jaren georganiseerd heeft staan volledig in het teken van het regionale goede doel. Zo hebben wij onder andere prachtige bijdragen kunnen leveren aan de kinderafdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis, Stichting Ons Huis, Stichting Hartenwens, Heliomare en hebben we donaties kunnen doen aan verschillende, regionale sportverenigingen.